Stilistik

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

På Kreativt skrivande jobbar vi nu med analys och pratar stilistik, syntax, ellipser, personifikationer, perifraser, kiasmer osv osv. Jag och några kurskamrater pratar om att spela in våra texter som små ljudböcker och röstprov, vilket känns kul! Dels får jag öva mitt röstskådespeleri och dels får jag då höra mina texter läsas upp, vilket kan ge mig nya perspektiv på dem.

Direkt efter åkte jag till KTH för att titta på lokal inför J-festivalen. Isak som håller i eventen på Nymle, kårens högkvarter, visade mig runt och pekade ut vilka rum jag kunde välja mellan. Nu ska det bara bokas möte med Fredrik så vi kan planera. Det känns som ett riktigt spännande projekt!

Efter det var det dags för repetition med min teatergrupp. Rollerna är tillsatta och det var bara att börja experimentera med scener. Måste bara få lite struktur, planera och göra repschema. Det känns som att skådespelarna litar på mig som regissör och min vision. Först testade vi en visuell idé jag hade om att de inledande scenerna ska loopa varandra. Sedan jobbade vi vidare på den scen vi börjat med förra veckan.

Följt av del 2 av produktionskursen, produktion med Moa. Det var mycket lärorikt och ett bra utbyte av erfarenheter.

Nu sitter jag på kreativ onsdag och delar in Inför lyckta dörrar i olika scener.

Leave a Reply

15 − two =