Nature day

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

nature day

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dell’Arte International School of Physical Theatre

 

En heldag i naturen. Se, lyssna, känna, andas, skriva. Vi gick upp kl 5.00 och förberedde matsäck för dagen och åkte sedan upp på ett berg precis intill Blue Lake. Såg ut över de dimbelagda dalarna och väntade. Plötsligt såg vi en strimma av ljus, solen reste sig över bergstopparna och kastade sina värmande strålar över jorden. Tillsammans hela skolan andades vi in energin som flödade mot oss.

Vi åkte vidare i bilarna till Patrick’s Point, där vi studerade hur vågorna kastade sig upp mot de höga klipporna. Jag satte mig och skrev en stund och lyssnade till havsljuden. Efter en stund tog jag en promenad längs med stranden och sedan i skogen. På vägen tillbaka till bilarna klättrade jag bland klippblocken och drog in doften av saltvatten och tång. Jag blev nästan träffad av en våg, den bröts mot en stor stenbumling jag precis tänkt kliva upp på.

Nästa plats vi besökte var Fern Canyon. Vi fick hoppa mellan stenar och grenar för att inte bli blöta om fötterna när vi gick igenom kanjonen. Jag stannade till och klättrade upp i ett stort nedfallet träd som nu vilade sig mot klippkanten Nytt liv hade slagit rot i toppen på trädet och sträckte sig upp för att försöka nå solljuset som inte nådde ner i ravinen. Dessa kraftfulla träd som tvingas till lydnad av vinden. Fascinerande hur allting såg ut att höra hemma precis där det låg, nedbrutet och fallet, en del av naturens kretslopp. Vi fick alla i uppgift att hitta en sten som vi tyckte om, ca 2 kg tung som vi skulle ta med oss vidare. Jag hittade en slät, nästan oval sten som skimrade i en blek beigevit färg.

Solnedgång på en strand i Kalifornien. Tal från en av våra lärare om symboliken att havet är den okända framtiden och stranden är nuet, bakom oss ligger jorden, det vi vet och det vi har. Vi sprang mot havet och kastade våra stenar mot vågorna, sedan hoppade vi i, somliga nakna och andra i sina underkläder medan solen sjönk vid horisonten.

När vi kom tillbaka till Blue Lake leddes vi med slutna ögon och under tystnad till en öppen plats i skogen där vi tände en brasa. Sedan studerade vi hur lågorna sakta slukade veden och diskuterade våra upplevelser under dagen.

I bow to you nature, a humble human being in your world of wonders.

Nature Day <3

 

Leave a Reply

four × 3 =