Det är bara stolarna som vet…

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

Träffade min nya teatergrupp på Teaterverket idag. Jag tog på mig ledarrollen för dagen och delade ut olika uppgifter och övningar, regisserade där det behövdes. Då vi arbetat mycket med rena improvisationer tidigare var det dags för lite textarbete två och två. Snabbt skrev jag ihop lite repliker som skådespelarna fick tolka och göra en scen av. De visade upp och fick sedan nya förutsättningar att arbeta med i fem minuter. Vi gjorde också en gruppövning med en ologisk text där skådespelarna själva måste hitta ett sammanhang i replikerna och sedan kunna arbeta ihop en scen tillsammans.

Efter teatern gick jag till Balettakademien för att dansa jazz M7 för Malaya, samma koreografi som i måndags. Det var jätteskönt att verkligen kunna jobba igenom koreografin och känna att jag kunde den. Jag fokuserade på att ta ut rörelserna, hitta bra flyt och dynamik.

Nu sitter jag hos Erik på kreativ kväll och ska jobba med projektet till kreativt skrivande. Projektet går ut på att vi ska hämta inspiration från Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg och sedan skriva någon form av fiktionsprosa på minst tre sidor.

Leave a Reply

thirteen + thirteen =