Animal Week

  • Post author:
  • Post comments:1 Comment

Snart ännu en vecka till ändå, jag hinner knappt med! Kroppen skriker efter det tuffaste temat hittills, djur. Jag har krupit på alla fyra, kravlat, ålat, struttat, trippat, flugit, simmat, slingrat m.m. Har hunnit testa att vara bland annat kameleont, uggla, flamingo, struts, emu, krabba, säl, orm, bläckfisk, hund, piggsvin, fisk, haj, gris, elefant, ödla och diverse kattdjur. Muskler jag inte visste fanns har upptäckts.

Idag testade vi att vara humanimals, en korsning mellan människa och djur. Vi fick gå genom rummet först som ett valt djur och sedan transformeras till en människovariant av det djuret. Som piggsvin t ex hade jag kvar passgången, vickandet med rumpan och den totala frysningen i kroppen av att bli skrämd. Sedan gick vi tillbaka till ren djurform. Andra omgången lade vi på ljud som sedan ledde till en röst och tal. Våra djur började prata på med de mest underligaste röster. Det var kul att se hur transformerade alla blev och höra vilka annorlunda och spännande karaktärer som uppstod.

Vi experimenterade en stund med att alla var ett av fyra olika sorters djur inne i ett rum och alla försökte vi hitta våra likar medan vi blundade. Återigen var ljuden mycket viktiga. När vi hittat till vår sort skulle vi fortsätta att interagera med varandra och så småningom hitta vårt bo. I första omgången var jag gris, inga problem alls, jag grymtade på och fann andra grymtningar och sedan borrade jag in trynet i deras hals och nackgropar. Andra omgången var jag en fisk i ett stim. Det var en hemsk känsla att vara utan sitt stim men med hjälp av lite blubblubb hittade vi varandra (plus några guldfiskar som hamnat i fel stim). Sedan spelade vi volleyboll som humanimals i våra nyfunna lag. Stimfiskarna mot elefanterna och guldfiskarna mot lejonen. Tro det eller ej men firrarna fixade fina fisken, båda fisklagen vann överlägset! När guldfiskarna spelade satt vi stimfiskar och bubblade och gjorde vågen som stöd. När lejonen tog poäng lade vi oss ner och sprattlade som fiskar på land.

Det sista vi gjorde under vår Improviso klass var rättegång. En flamingo blev kallad som domare, en höna som vittne, en annan höna som försvarsadvokat till noshörningen (som inte dömdes skyldig trots upprepad våldsamt beteende under rättegången) och till sist en get som åtalare. De fick inte prata, bara använda djurljud. En av våra roligaste klasser hittills och vi har väldigt mycket kul!

Imorgon blir det PLAB och uppgiften är att göra en djurpicknick. Vi ska hitta rätt ställe för picknicken, förbereda för maten, äta maten och lämna stället. Detta som tre olika sorters djur. Vår grupp ska först vara kameleonter, sedan krabbor och till sist sälar. Det kommer bli kul och sen blir det helg! (Och då blir det spadag så våra stackars muskler får pusta ut)

 

This Post Has One Comment

  1. Maria Ytterlid

    Det här hade jag velat se!

Leave a Reply

seven − one =