You are currently viewing NooMaraton

NooMaraton

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

I helgen har jag deltagit i NooMaraton en filmtävling där jag och mitt lag hade 24 timmar på oss att skapa en kortfilm med vissa förutsättningar. Vi vann och ska representera Halland i riksfinalen den 30 september!

Kl 9.00 på lördag morgonen drog det igång och vi fick reda på tema, platser och saker som måste finnas med i filmen och ha betydelse för handlingen. Vi satte oss och brainstormade fram en grundidé på två timmar och finslipade samt skrev filmmanus på två. Plötsligt började vi redan få ont om tid!

Skådespelarna kom på plats och vi började filma, första scenen var klar vid 17.30. Vi var på efterkälken hela vägen, hade ett skådespelaravhopp vid 23 så Henrik fick hoppa in och Johan började redigera vid tolv. Kl 6.00 var vi helt klara med all filmning och Johan var på god väg i klippningen men med bara tre timmar kvar kändes tiden knapp. Kvart över åtta tog vi beslutet att göra musiken själva och Benny trollade fram fiol, trumma, klangskål och mbira. Sedan satt vi andäktigt och lyssnade medan han spelade in live till filmen à la foley style. Sedan var det visst bara en halvtimme kvar att ladda in musiken och färdigställa filmen. Det var stress, svordomar och svett i vardagsrummet där Benny och Johan fixade det sista och trötthet, nervositet och lättnad att det snart var över i köket där jag och Henrik pustade ut.

Vi fick iväg filmen och var enormt glada! Satte oss ner och tittade på den färdiga filmen. Ljudspåret saknades! Johan hade lagt ljudspåret på mute medan han la in musiken och glömt ändra tillbaka! Vi skrattade oss sanslösa, vi var så trötta. Skickade in en ny version halv tio och gick och lade oss. Jag drömde hela natten att vi blivit diskade och blev till offentligt åtlöje. Hörde ingenting från tävlingsledningen på söndagen. På måndag morgon fick vi svaret: Vi vann! Filmen Nailed it vann och ska representera Halland i riksfinalen den 30 september. Vi var i chock. Superglada och superstolta. Frågan var bara, vilken version vann vi med? Stumfilmen eller den med ljud? Tillslut fick vi svar, de räknade stumfilmen som tekniskt fel och godkände därmed den med ljud, skönt! Nu håller vi tummarna att den håller hela vägen i finalen!

Förutsättningar

Tema: Förstärkt Verklighet

Plats: Torg, Matplats, Snapchat

Saker: Häftapparat, Ficklampa, Tärning

Se resultatet av vårt hårda slit här!

 

Leave a Reply

one × 3 =