Julia och Romeo

  • Post author:
  • Post comments:0 Comments

Ikväll har jag varit på Operan och sett Julia och Romeo, en modern balett koreograferad av Mats Ek. Den var helt fantastisk! Jag rekommenderar er starkt att se den!

julia_romeo_fst5

julia_romeo_fst4julia_romeo_fst3julia_romeo_fst2

Första akten var magisk och hade många intressanta dansstycken som fångade mig. Masscenerna var oerhört effektfulla. Inledningen var intensiv med striden mellan de olika familjerna där tillslut lag och ordning kommer inrullandes på segways. Under balscenen dansade männen i hög hatt och kvinnorna i stora vackra klänningar som de svängde omkring sig. Alla roller var välgjorda. Det var härligt uppenbart vem som var den suckande, kärlekstörstande Romeo och den glada, naiva Julia. Mercutio, min favoritkaraktär i pjäsen, hade ett fräckt solo i bar överkropp och en svart tutu.

Andra akten var också oerhört bra, men den tappade lite i jämförelse med den första. Mercutios och Tybalts strid, som är min favoritscen i pjäsen, kunde ha varit ett fantastiskt starkt och manligt pas de deux. Men det fanns ingen uppbyggnad, den kändes för kort och var en av de mest ointressanta danserna i föreställningen. Inledningsscenen på andra akten och Romeo och Julias dödsscen var dock väldigt bra och baletten i sin helhet var vacker och fängslande.

Bilderna är hämtade från Operans hemsida

Leave a Reply

five + one =