Respons

Idag har vi suttit i våra responsgrupper och fått feedback på vår första text! Det är alltid lika spännande att visa upp vad man skrivit för någon och nu fick jag fyra olika nya ögon på texten. 

Under lektionen pratade vi om en text av Elbow som presenterar hans teorier för hur man bäst arbetar med sitt skrivande. Sedan fick vi ett papper med en faktatext, ett blogginlägg, en insändare, två olika romantexter och en dikt. Uppgiften var att ta en text och sätta den i ett annat sammanhang. Här är min romantext som blev en insändare.

Jag skulle åka till min systers begravning, till den lilla staden vid skogen.  Jag borde ha vetat att det var en lång resa, men det visste jag inte att det skulle vara sådana förseningar! När jag var barn, för en mansålder sen, brukade jag resa den sträckan. Men det kommer jag inte ihåg att det var tio stopp på vägen! Min syster är död, det minsta man kan begära är att tågen ska gå i tid. /Åke

Vår sista uppgift för dagen var en gruppuppgift. Vi fick temat brevroman där följande replik skulle ingå Det sista kom så förbluffande att jag satt svarslös. Det blev en ensidig brevväxling från Jan Hammarström till hans älskade Jannika. I fyra brev beskriver han först hennes fantastiska föreläsning, hans stora känslor för henne, hans irritation över att hon inte svarar och slutligen hans hembesök till henne. Mycket kul text att skriva!

Jag var även på morgonträningen på Kulturama i morse och i tisdags. Utvecklingen går framåt, nu kan jag göra en bakåtkullerbytta och stanna i stående på axeln och sedan kontrollerat rulla ner i snake.

 

Leave a Reply

nineteen − four =

Close Menu